Copilaria in formele ei

Saptamana aceasta am citit, pe unul dintre blogurile mele preferate, un foto-articol care mi-a placut mult: – Chipurile Copilariei. Ieri mi-am adus aminte de un cantec pe care il canta mereu bunicul meu si pornind de la astea doua mi s-a facut un dor nebun de copilarie. O nostalgie pe care aproape ca as putea sa o ating, vi s-a intamplat? Si mi-au revenit tot felul de imagini, senzatii, gusturi, mirosuri care toate ma trimit inapoi in perioada in care singura mea grija era sa fiu mare. Si ca sa nu le mai uit, le pastrez  :). Nu vreau sa fac o leapsa, dar invit pe toti cei care ajung pe aceasta pagina si au blog sa isi faca o pagina de jurnal cu propriile amintiri. Iar daca nu aveti blog, le puteti lasa in comentarii.

1. Gica Petrescu – Trece timpul. Este melodia pe care o canta mereu bunicul meu, asezat in curte, pe sezlongul pe care il stiu dintotdeauna, acelasi pe care sade si acum, avand doar materialul schimbat.

 

2. Sah chinezesc – il jucam, intr-o perioada, zilnic, ore intregi. Nu l-am avut eu, il avea prietena si vecina mea de bloc. As vrea sa il cumpar acum, dar nu prea il gasesc in aceasta forma iar varianta cu pioni parca nu imi place :D.

3. Candy Candy & Ochi di Gato & Sailor Moon. Stiu de Sandy Bell si de celelalte desene din copilarie, dar cele mai multe emotii imi trezesc acestea. Candy Candy ne jucam si in curtea din spatele blocului iar la Ochi di Gato ma uitam mereu dimineata, pe Rai, inainte sa plec la scoala. Ma zorea mama nervoasa, exact cum fac eu acum cu David. Iar Sailor Moon mi-au placut mereu. O prietena mi-a facut cadou serialul complet si l-am devorat acum cinci ani, in luna septembrie, cand eram in prenatal cu David.

Candy Candy

Candy Candy

Ochi di Gato

Ochi di Gato

Sailor Moon

Sailor Moon

4.

Mirosul verilor petrecute la bunici, al Bacau-lui, al jocului si al primului zambet adresat cuiva anume

5. Gusturile copilariei

Se mai gasesc si acum, la Mega Image (sursa foto)

Am avut o colectie extinsa, faceam schimb cu prietenii

Am avut o colectie extinsa, faceam schimb cu prietenii (sursa foto)

Singura de care stiam atunci

Singura de care stiam atunci (sursa foto)

Bunicul de la bacau ma astepta mereu cu zmeura congelata, pastrata de la strabunica mea

Bunicul de la Bacau ma astepta mereu cu zmeura congelata, pastrata de la strabunica mea (sursa foto)

5. Prima tabara la munte

 

6. Caietul de retete al mamei – nu am poza cu el, dar il are si acum. Este mic, are foile ingalbenite, zeci de retete pe alte foi pastrate in el, sters si mazgalit pe alocuri. Si din el, doua prajituri au fost mereu in topul preferatelor.

Alba ca Zapada (sursa)

Alba ca Zapada (sursa)

Prajitura cu glazura (sursa)

Prajitura cu glazura (sursa)

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Scalda in Jiu. Acum nu as mai intra in el nici batuta. Atunci, fugeam la ora amiezii, cand trebuia sa dormim, ca sa ne scaldam. Dupa care ne furisam la loc in casa iar spre seara ieseam in strada pentru jocurile noastre: turca, tarile, ratele si vanatorii, tara, tara, vrem ostasi, sotron, elasticul, whist, rentz, tabinet si cate si mai cate.

Unii se aruncau de pe pod, in Jiu. Eu nu am avut curaj :D

Unii se aruncau de pe pod, in Jiu. Eu nu am avut curaj 😀

8. Lada cu jucarii. Bunica de la Bacau era o mare colectionara, chiar prea mare as spune eu :). Avea cateva mii de carti, ziarele pastrate pe zeci de ani, albume de calatorii, sticle de parfum utilizate, bibelouri, ambalaje si cutii, timbre si multe altele. Acum, multe mi se pare inutile. Atunci abia asteptam vara sa merg la Bacau, in apartamentul plin de comori, sa redescopar minunile ascunse in teancuri acoperite de praful vremii. Cel mai mult, insa, iubeam lada cu jucarii. Jucarii vechi, multe de pe vremea parintilor mei, jucarii pe care le-am vazut la expozitia despre care vorbeam aici. Parca simt si acum mirosul acelor camere: parfum discret amestecat cu un miros de vechi

Lada de atunci nu mai exista. Dar semana bine cu asta

Lada de atunci nu mai exista. Dar semana bine cu asta

9. Strada copilariei

Strada copilariei

Strada copilariei

Voi cu ce asociati copilaria?

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s