Despre o durere de burta banala, apendicita si spitalul Marie Curie (fostul Budimex)

Apendicita la copiiCe poate sa ascunda o banala durere de burta, sporadica, fara alte simptome? O apendicita in drum spre peritonita. Dar sa o luam cu inceputul. Va povestesc experienta noastra; cred ca poate fi utila pentru toti parintii, mai ales cei cu pui mai mici.

Apendicita se intampla destul de rar la copii mai mici de 6 ani. Sau, cel putin, asa ne-au explicat medicii. Iar cand se intampla, este adeseori ascunsa, fara simptomele clasice intalnite la un adult. In astfel de cazuri, apendicele este mic, atrofiat si inflamat, adeseori ascuns, astfel incat nu se vede la ecografie. Apendicita este o operatie usoara, o afectiune banala care poate insa sa evolueze rapid in peritonita si poate genera complicatii urate, mai ales la un copil. Pe net sunt surse care spun ca evolutia se poate intampla in mai putin de 72 de ore. Medicul care ne-a primit pe noi la urgenta ne-a povestit de o stfel de evolutie, la un copil, de seara pana dimineata. Oricum ar fi, ca parinte, oricat de banala ar fi, tie nu ti se pare cand iti anesteziaza copilul in brate si il pun pe targa. Tremuri atunci din toata fiinta de teama sa nu fie al tau exceptia de la regula de baza a operatiilor banale.

La noi, primul semn, pe care nu am stiut sa il interpretam, s-a intamplat marti inainte de Paste.

Citeste aventura noastra cu apendicita pe noul blog: www.toypedia.ro

Advertisements

4 thoughts on “Despre o durere de burta banala, apendicita si spitalul Marie Curie (fostul Budimex)

  1. David este bine dar tot s-a constipat. Nu e grav, dar el de mic a avut probleme cu constipatia si trebuie sa fim mai grijulii cu alimentatia. Se cunoaste ca nu a mancat fructe, desi am incercat sa suplinim prin compot de prune, piersici si pere. Nu a fost suficient, dar ne revenim noi šŸ™‚

  2. Pingback: Despre rabdare, atentie si concentrare cu norisori veseli din hartie | ToyPedia | Review-uri de jucarii

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s