Clopotica si Zana Pirat: o poveste de viata – sau ce am inteles eu

Clopotica si zana piratAstazi, una dintre prietenele noastre bune si dragi ne-a facut cadou un minunat review pentru filmul Clopotica si Zana Pirat – cu siguranta ati auzit de el. Daca inca nu l-ati vazut si sunteti curiosi, iata ce experienta au avut Noemi si Sebastian, baietelul ei de 6 ani (in curand).

Avand in vedere ca activitatiile in aer liber erau limitate de conditiile meteo din ultimul timp, am inceput sa frecventam cinematografele si noi, ajungand la o varsta la care am considerat ca avem rabdare. Am vazut pe rand Avioane, Strumfii 2 (de 2 ori), Frozen, deci nu puteam lipsi de la premiera filmului Zana Pirat.

De la experienta usor dificila de la Frozen, am decis sa vedem mai intai trailerul, dupa care, daca se obtine aprobarea domnisorului Sebastian, putem sa ne cumparam biletele.

Cu popcornul obligatoriu in dotare, am pornit cu incredere la drum sa vedem Clopotica si Zana Pirat. Povestea este una fermecatoare asa cum probabil stiti. Zarina, o zana a prafului magic, experimenteaza si este alungata din cauza unui accident.

In Valea Ielelor, zanele se pregatesc de sarbatoare cu un spectacol superb, cand apare Zarina si ii adoarme pe toti. Scapa doar Clopotica si prietenele ei. Zarina fura praful magic albastru, ingredientul de baza pentru praful magic, pentru a face vaporul prietenilor ei pirati sa zboare.corabia zanei pirat

Clopotica si prietenele ei pornesc in urmarirea Zarinei, care le schimba puterile. Fiecare trebuie sa se adapteze acum noilor puteri intr-o cursa contra cronometru pentru a recupera praful. Nu va voi spune care cu ce talent s-a ales, dar sunt sigura ca puteti ghici ce a nimerit Vidia :).

Dincolo de recuperarea prafului magic ele cred ca locul Zarinei este cu prietenele ei in Valea Ielelor si vor sa o convinga sa se intoarca.

Prietenul Zarinei, James, piratul si intreg echipajul corabiei se dovedesc a fi prefacuti care vor doar sa obtina praful magic. In momentul in care au ce si-au dorit, o sechestreaza fara remuscari pe Zarina.

In final, cu multa ingeniozitate, Clopotica si prietenele ei o salveaza pe Zarina, recupereaza praful magic si se intorc in Valea Ielelor.

vidiaSebastian a urmarit cu interes filmul, care a avut o doza suficienta de actiune ca sa il tina tintuit pe scaun. Ce a inteles el, mai greu de pus in cuvinte, insa i-a placut schimbul de talente, crocodilul si, bineinteles, faptul ca cei rai au fost pedepsiti. I-a mai atras atentia coafura rebela a Zarinei – sper sa nu vrea sa isi lase parul lung.

Eu am apreciat mesajele subliminale, mai jos cu liniuta cum se cuvine:

  • Chiar daca se face ceva, intr-un anumit fel, de secole e loc de inovatie;
  • Chiar daca pleci intr-o aventura si mai faci greseli, intotdeauna ai un loc al tau: acasa printre ai tai care te vor primi inapoi cu drag;
  • Trebuie sa te descurci cu instrumentele pe care le ai la indemana, chiar daca nu sunt cele cu care esti obisnuit(a);
  • Nu toti care se arata prietenii tai, chiar sunt;
  • Iti poti folosi talentele pentru a face viata celor din jur mai frumoasa;
  • Nu trebuie sa renunti la un prieten chiar daca greseste;

Acum urmeaza sa i le explic si lui.

Happy end ca la Disney, actiune, muzica, dans si spectacol, un mod perfect de a petrece o ora si jumatate. Potrivit pentru copii de toate varstele (v-o spun din proprie experienta).

Trailer Clopotica si Zana Pirat

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s