Cadou de weekend: otita

OtitaWeekendul care tocmai s-a incheiat a avut un debut spectaculos, din ala care te baga in priza de nu mai stii de tine si te termina nervos, nu atat din cauza gravitatii bolii, cat a oboselii.

Sambata dimineata, pe la 4 am, se trezeste David in urlete. Spunea ca il doare “urechiusa” foarte tare. Incercam noi sa il facem sa ne povesteasca mai multe, dar degeaba. Tipa non stop “Me doare urechiusa” iar prin suspine, ba ne spunea ca il doare inauntru, ba ne spunea ca s-a lovit de o banca la gradinita. Noi nu prea stiam ce sa credem. Nu se vedea nicio vanataie care sa indice o lovitura de vreo banca sau de altceva. Pe de alta parte, nici nu era racit, nu avea febra, avea niste scurgeri nazale usoare, nimic care sa indice vreo complicatie.

Ne spunem ca e obosit si, cu chiu cu vai, il convingem sa mai adoarma un pic. Nu doarme, insa, juma de ora, ca iar se trezeste in urlete. Ne hotaram sa mergem sa spital sa vedem daca este vreo otita, daca e racit sau daca este altceva. Asa ca, pe la 6 dimineata, prin viscol si zapada, o pornim incet, incetisor spre Budimex, cu copilul urland neconsolat la mine in brate.

Pana sa ajungem noi la Budimex, David adoarme iar. Mai stam vreo 30 minute in masina, sa il lasam sa doarma. Noroc cu telefoanele care sunt burdusite cu jocuri. Se trezeste, urla din nou, mergem la receptie, scoatem fisa, mergem la consult. Intr-adevar, nici nu se uita bine in urechea stanga, ca vine si verdictul: otita.

Ne da tratament, o luam inapoi spre casa, copilul urla in continuare. Desi cred ca orice tratament trebuie dat de medic, descriu mai jos si tratamentul pe care l-am primit noi, pentru ca ne-a facut bine:

– Pentru durere, Ibuprofen: 5 ml la 8h

– Pentru curatarea nasului, Nasic: 2 pufuri in fiecare nara la 8 ore

– Pentru ureche, Otipax: 3 picaturi in urechea afectata la 8 ore.

Ne-a mai dat si antibiotic Augmentin, 7,5 ml la 8 ore, daca face febra sau daca se inrautateste.

Pentru ca a facut si febra, osciland intre 38,5 si 39,2, am sfarsit prin a-i da si Augmentin. Nu in cantitatile date la Budimex, ci conform pediatrei lui David: 3 ml la 12 ore (la 20 kg ale piticului meu).

Tratamentul a functionat bine si destul de repede. Prima zi si jumatate a fost mai dura, pentru ca durerea era mare. Tratamentul trebuia dat la 8 ore, insa el urla la 3 ore dupa administrare. Statea in pat si tot spunea “Mami, ajuta-ma, te rog” – eu nu mai stiam ce sa ii fac. I-am dat mai des pentru durere, la inceput. I-am alternat Panadol cu Ibuprofen la 4 ore, oricum avea si febra care galopa rapid la 39. Ne-am mai ajutat si cu o soseta incalzita, umpluta cu faina, pe care o tine pe ureche si ii era mai bine.

Voi ce remedii impotriva durerii mai stiti? Din acelea care pot fi utilizate cat timp astepti sa treaca orele pana ii poti da iar medicament.

(sursa foto)

 

Advertisements

2 thoughts on “Cadou de weekend: otita

  1. Raspund si eu cu intarziere :).Cam acelasi tratament l-am avut si noi la prima otita. Cred ca important sa revii la un control si sa-ti confirme ca s-a vindecat, pentru ca otitele recidiveaza des.

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s