Puzzle de podea Arca lui Noe

Printre cadourile primite de Craciun se numara si un puzzle de podea de la Janod – Arca lui Noe. Noi suntem fani puzzle-uri si avem o multime, in special de la D Toys, insa acesta este diferit de ce mai avem noi pe acasa.

Este un puzzle cu forma asimetrica si dimensiuni mari: 52 x 116cm. Cele 39 de piese, mari, sunt alcatuite din carton de foarte buna calitate si reprezinta, in imagini frumos colorate, ambarcatiunea biblica. Copilul va regasi acolo tot felul de animale: girafa, leu, tigru, bufnita, urz, zebra, balena etc. David l-a indragit imediat. Cand l-am primit, eram in vizita la prieteni iar David era rupt de somn. Tot drumul spre casa nu a spus decat ca ii este somn si ca vrea sa doarma. Ajunsi acasa, il vedem cum “casca” ochii mari si ne spune tacticos: “Tati? Vezi ce ochi mari am? Cred ca mai rezist sa fac si puzzle-ul” :)).

Pentru noi a fost o ocazie numai buna sa ii spunem povestea lui Noe si sa mai vorbim despre animale: unde traieste fiecare, ce mananca fiecare, care este numele animalului in engleza. Au aparut, inevitabil, si intrebari de genul “Cum au incaput toate intr-o barca?” sau “Dar de ce nu a mancat leul zebra?” sau “Ce au mancat animalele?” si altele asemenea, asa ca a iesit o intreaga discutie pe marginea lui.

David s-a distrat de mai multe ori cu el. La inceput l-am facut impreuna, ulterior s-a jucat el cu toti copiii care ne-au vizitat de cand a primit el puzzle-ul. Producatorii spun ca este indicat de la 4 ani in sus, insa depinde de copil. Un prieten al nostru facea puzzle-uri de 9 piese cand nu implinise inca doi ani iar acum, la 3 ani si jumatate, face puzzle-uri mai mari fara probleme. In principiu, acest puzzle poate fi folosit de copii de 3,5 ani – 4 ani impreuna cu parintii, cel putin la inceput. Si este distractiv pentru copiii de 5 – 6 ani pentru ca este frumos. Ei insa il vor face repede, singuri.

Piesele sunt depozitate intr-o cutie inalta, la fel de frumoasa si ea, cu inchizatoare. Mi-a placut ca este usor de depozitat.

Galerie foto puzzle de podea Arca lui Noe

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s