Un altfel de puzzle: Pirates Hide & Seek

Acum cateva zile am primit cadou jocul premiat Pirates Hide & Seek – o combinatie intre board game si puzzle. Este un joc care chiar cred ca ajuta la dezvoltarea perspicacitatii, a gandirii logice si la orientarea spre rezolvarea problemelor. In acelasi timp, contine toate ingredientele atat de apreciate de orice pusti sau pustoaica: pirati, corabii, comoara, desene colorate si frumoase. Pe scurt, un joc care ne place tare, tare.

Jocul Pirates Hide & Seek este alcatuit din:

  • O tabla de joc, cu spatiu de depozitare, impartita in 4 ecrane distincte. Pe ea sunt desenate: corabii de pirati cu panze rosii, corabii de pirati cu panze albe, pesteri, pirati cu tun si pirati in barca;
  • O carte cu provocari si solutiile lor
  • 4 piese tip puzzle

Regulile jocului sunt simple – cartea contine 48 de provocari, fiecare provocare aratand cateva imagini. Copilul alege o provocare si trebuie sa aranjeze piesele de puzzle pe tabla de joc, astfel incat sa ramana vizibile doar imaginile pe care le arata provocarea respectiva.

Exista mai multe nivele de dificultate:

  • Starter:1 – 12
  • Junior: 13 – 24
  • Expert: 25 – 36
  • Master: 37 – 48

Noi am ajuns la nivelul 14, pana acum. O parte dintre provocari le-a facut singur, la altele l-am ajutat si noi un pic. A invatat destul de de repede sa studieze provocarea, sa fie atent la ce are de facut si, pe urma, sa se organizeze, sa vada care sunt imaginile de pe tabla care trebuie pastrate.

Nivelele mai avansate sunt putin mai complicate, insa pot fi facute, cu ajutorul parintilor. Noi le-am luat pe rand, insa revin cu update cand terminam toate provocarile. Pana acum, ne distram cu totii, pentru ca si noua ne place sa facem provocarile.

Pe cutie scrie ca jocul este potrivit pentru copii de la 5 ani si chiar adulti. Eu as recomanda jocul copiilor cu varste intre 4 si 7-8 ani. Pentru cei mai mari e distractiv, probabil, sa treaca, o data, prin toate provocarile. Copiii ca David si cei putin mai mari pot face de mai multe ori provocarile.

De asemenea, imi place si faptul ca este un joc micut, ergonomic, usor de pus in bagaje atunci cand pleci intr-o calatorie. Intre fara probleme in geanta mea sau un rucsacelul lui de copil. Capacul tablei de joc se da la o parte pentru a accesa spatiul de depozitare unde poti pastra in siguranta cartea si piesele.

De unde cumparam jocul Pirates Hide & Seek si cat costa:

Online, l-am gasit in doar doua magazine:

Al nostru nu stiu de unde a venit, pentru ca este cadou, insa l-am vazut des prin hipermarket-uri. Merita!

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s