Joc Labirint

Cum ajungem intr-un magazin, David vrea o masina. Nu se uita la cele mari, vrea masini mici, colorate si ieftine. Are insa foarte multe astfel de masinute. Tine 2-3 la el in buzunare, in masina, la gradinita iar restul sfarsesc, iremediabil, in cutia cu masini de care nu isi aduce aminte decat atunci cand are prieteni in vizita.

Eu insa sunt mereu in cautare de altfel de jocuri, jucarii sau activitati care sa il intereseze si sa il distreze mai mult decat masinutele. Una dintre cele mai recente achizitii este un joc – labirint pe care il vazusem de ceva timp in Auchan.

Jocul consta intr-o platforma dintr-un plastic foarte bun care contine un labirit cu scari, tunele, turnulete si o minge si un suport mobil cu maneta de control. Platforma se aseaza pe suportul mobil iar obiectivul jocului este de a utiliza maneta pentru ca controla platforma astfel incat mingea sa treaca prin labirint (drumul corect il gaseste si copilul) si sa ajunga la destinatie.

Lui David i-a placut jucaria destul de mult. Daca ia platforma in maini, atunci nu are probleme sa deplaseze bila si este incantat. Suportul mobil este, insa, mai greu de controlat de un copil de 4 ani.

Nu este exagerat de sensibil, insa David nu stie cum sa tina platforma in echilibru si cum sa coordoneze necesitatea unor miscari fine cu schimbari de directie. Presupun ca, prin exercitiu, va invata. Se poate juca fie singur (sau impreuna cu noi pana invata) fie cu un prieten / parinte. Se poate cronometra timpul in care bila parcurge traseul in vederea obtinerii unui timp cat mai bun.

Pe scurt despre jocul labirint:

  • Nu l-am gasit online. Daca il doriti, il gasiti in Auchan si costa 31 lei;
  • Pe cutie scrie ca este pentru copii de la 3 ani. Nu l-as recomanda insa decat de la 4 ani in sus, pana la 7 sau chiar 8, tocmai pentru ca manevrarea acelui suport necesita putina indemanare pe care piticii nu o au;
  • Cred ca ajuta la dezvoltarea motricitatii si a indemanarii;
  • Este un tip de jucarie care poate fi luat in calatorii, nu ocupa loc;
  • Nu contine piese care sa poata fi inghitite.
Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s