Avioane

Dupa ce acum cateva saptamani i-am deschis lui David apetitul pentru cinema cu Strumfii 2, o alegere mai putin fericita pentru el, weekendul acesta am fost la Avioane. Copilul a fost de la inceput foarte incantat pentru ca pe Stropi (traducerea in Romana pentru Dusty) il cunoaste din cartea de povesti si abia astepta sa il vada in actiune. In plus, avem un avion, blugi si geaca cu Stropi, deci cred ca deja se cheama ca suntem fani 🙂

Avioane

Am vazut si destul de mult feedback negativ, insa noua filmul ne-a placut: are o poveste frumoasa, potrivita pentru copii, personajele si animatiile sunt frumoase, actiunea este pe intelesul copiilor. Cat a durat filmul, 90 de minute, David nu s-a plictisit nicio secunda.

Pe scurt, filmul arata povestea unui avion agrar -Stropi (Dusty, numele in engleza) care isi doreste foarte mult sa fie un avion de curse si care se antreneaza pentru cursa “Aripile lumii”. Ajuns acolo, intalneste alte avioane, fiecare cu propria personalitate, exact ca in lumea reala: Ripslinger este cel mai bun, multiplu castigator al raliului si personajul negativ al filmului; El Chu este un star in Mexic, un avion puternic, romantic si indragostit iremediabil de Rochelle, Ishani este indiana, are un miliard de fani in Asia, este concentrata pe atingerea obiectivului iar Stropi o place in mod deosebit.

Filmul are multe dintre situatiile obisnuite din povesti, acum redate video: bine contra rau, ambitia de a face mai mult decat cred altii ca poti, dorinta de a fi mai bun, acordarea de ajutor la nevoie chiar daca sacrifici ceva important pentru asta, generozitate, curaj si impunere intr-o situatie atunci cand altii rad de tine si nu iti dau nicio sansa, iertare, prietenie.

David a percutat o parte dintre aceste mesaje, a pus tot felul de intrebari – “De ce rad avioanele de Stropi”, “De ce l-a ajutat Stropi pe Bulldog”, “De ce i-a adus Ishani elice lui Stropi” si a tras singur tot felul de concluzii. In plus, s-a distrat pe cinste timp de o ora si jumatate iar la iesire m-a anuntat ca mai vrea la film :).

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s