Am fost la Strumfii 2

Weekendul trecut a avut loc un mare eveniment in mica noastra familie: am fost pentru prima data, in formula completa, la film. Voiam sa il ducem de ceva timp, sa testam, sa vedem cam cum o sa ii placa, asa ca sambata ne-am luat inima in dinti. Am anuntat iesirea cu mare tam tam, am luat-o si pe Bianca, printesa din vecini, am pompat mult entuziasm in copii si am pornit spre Sun Plaza.

Procesul de alegere a filmului a fost mai complicat, deoarece aveam mari pretentii de la film: sa fie de desene, sa fie la o ora rezonabila, in locatia pe care noi o consideram rezonabila. Sa fie dublat, insa nu 3D. Ne-am sucit, ne-am invartit si am ales Strumfii 2. Film care, de altfel, indeplineste toate conditiile, mai putin pe prima – sa fie desen animat (nu, nu am vazut trailer-ul – invatatura de minte pentru noi).

Strumfii 2

Strumfii 2 este un film absolut obisnuit, in care doar omuletii albastri sunt personaje de desene. In restul un film normal, cu ceva magie in el.

Subiectul era, oarecum, previzibil: Gargamel reuseste sa puna mana pe un strumf (sau, mai exact, pe strumfita) iar filmul se concentreaza pe propriile ei trairi, pe de o parte si pe eforturile de salvare ale prietenilor ei, pe de alta parte.

Pentru copii ceva mai mari de 3 ani si 11 luni, filmul merge. Este haios, pisica Azrael este dementiala iar Gargamel fie amuza, fie sperie. Pe al meu l-a speriat. La un moment dat, el era pe un genunchi al tatalui sau iar Bianca, prietena lui care ne-a insotit, se cocotase pe celalalt.

Revenind, pentru copii putin mai mari este ok; nu e capodopera de Oscar, dar nici cu Zmeura nu l-as procopsi. Ca adulti, nu megeti decat daca insotiti copii. Cei mai mici, dupa ce le va trece teama de Gargamel, vor descoperi, cu siguranta, scaunele din sala si faptul ca au o gramada de loc in care sa patruleze. Dar, fiti fara grija. Sigur vor mai fi in sala parinti care fie se vor uita la strumfi, fie ii vei auzi cum isi striga odraslele si cum ii cearta ca nu stau cuminti pe scaun. Nu de alta, dar toti parintii din sala faceam, mai mult sau mai putin, acelasi lucru.

Nu cred ca este pentru copii mai mici de 6 ani. Tine mult (aproape 2 ore) si este film artistic obisnuit. Cei mici inca nu pot sta concentrati 2 ore, cu atat mai mult cu cat nu au desene in fata ochilor. (mai multe detalii pe Cinemagia)

Advertisements

One thought on “Am fost la Strumfii 2

  1. Pingback: Avioane | ToyPedia

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s