Jucarii pentru copii – Macara telescopica

“Mami, eu nu am o macara” – asa m-a intampinat cavalerul meu intr-o seara, dupa serviciu. Foarte suparat ca nu are si el o macara, desi doar ce ii cumparasem niste jucarii cu Angry Birds, de care iarasi, nu avea. Parintii de copii cu varsta de la 3 ani in sus ma inteleg foarte bine, sunt precisa :).

Azi asa, maine asa, pana la urma nu am avut de ales si am pornit dupa o macara. Cerintele erau simple: material bun, pret ok, sa fie inalta si usor de utilizat si sa o gasim repede :). Pe David il interesa sa aiba carlig. Nu am cautat ceva automat, am pastrat varianta asta pentru niste zile mai aproape de un salariu proaspat si nearvunit :).

Ajunsi la Noriel (nu, nu e reclama pentru Noriel, pur si simplu este unul dintre magazinele la care ajungem usor cand nu comandam online), am vazut mai multe modele insa, din pacate, am facut o alegere mai putin inspirata – Macaraua telescopica Motormax. Am platit in jur de 55 lei.

Mai precis modelul de mai jos (sursa foto – Noriel.ro) – daca mai sunt si alte modele, pe acelea nu le-am vazut, nu ma pot pronunta:

macara-motormax-cutie macara-motormax

Macaraua indeplinea conditiile noastre: este facut dintr-un material foarte bun, rotile merg usor, cabina principala se roteste este asa cum ar trebuie.

Din pacate insa carligul merge foarte greu. Nu exista nici buton, nici maneta care sa manevreze cu usurinta bratul si, mai ales, firul de care e legat carligul. Ca sa il cobori, trebuie sa dai de niste rotite care sunt greu de manevrat si pentru un adult. David nu poate manevra bratul de unul singur.

Acest defect de fabricatie limiteaza modurile de utilizare. Daca strangi franghia si, in consecinta si carligul, copilul nu va reusi sa il coboare la loc. Daca lasi franghia derulata si incerci diverse combinatii sa o strangi cand nu ai nevoie de ea, risti sa incurci firul.

Noi am decis sa ne intoarcem la magazin si sa incercam o alta macara. Speram ca, a doua oara, sa fie cu noroc.

Advertisements

Spune-ne parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s